България за пореден път е докамин на Световното първенство по скокове на батут, което ще се проведе през месец ноември (13-26.11.2022) в зала “Арена София”. С участници от над 50 държави конкуренцията е повече от искана.

Представител за спортен клуб “JPTA” e Антония Тодорова, която се състезава във възрастова група “Девойки, 13-14 години”.
Антония участва в дисциплината “Батут – индивидуално” и “Батут – синхрон”, в която си партнира с представителката на спортен клуб “Акро-Арт” Габрово, Радост Пеева.
В момента Антония е на лагер с националния отбор в гр. Габрово, под ръководството на националните треньори Мариана Макулова и Станислав Стоянов, където преминава и финалната подготовка преди старта на шампионата.

Тренировките вървят по план, подготовката минава гладко и без напрежение (към момента). Чувствам се в отлично здраве и знам ,че мога да покажа на какво съм способна. Вълнувам се много, това е едва второто световно първенство, на което участвам, и ще имам възможност да усетя от адреналина и подкрепата на родната публика. Това, че съм на 13 години и ще се състезавам с по-големи състезатели, не ме притеснява, а напротив, стимулира ме повече в желанието ми за победа.  Пожелавам успех на целия национален отбор и нямаме търпение да ви покажем колко сме добри.” 

Програма:
16-19.11.2022 – Световно Първенство за мъже и жени
23-26.11.2022 – Световно Първенство за възрастови групи (11-21 годишни)

Билети може да намерите:
https://www.eventim.bg/bg/bileti/36th-fig-trampoline-world-championships-sofia-sports-hall-arena-armeec-593004/event.html

За повече информация следете:
www.jpta.eu
https://www.facebook.com/JPTASOFIA